top of page

La companyia

BOJUM Teatre es forma a finals del 2012 amb la voluntat de crear espectacles on el treball actoral es nodreixi activament d’un llenguatge gestual i físic per acompanyar el text per tal d’oferir un teatre on el cos, les imatges creades i la sonoritat de la paraula hi tinguin una participació especial.

 

Inicia la feina al 2013 amb l’obra ‘Masticació’ (a partir de textos de Patrick Kermann); en aquest espectacle sobre una comunitat de morts que es retroben per fer la celebració de la vida, tant el gest com la paraula, la dansa, el cant, els objectes hi tenen cabuda per crear un llenguatge visual i sonor en una posada en escena coral.

Pel segon espectacle, BOJUM tria un text clàssic, ‘Deliri a dosd’Eugène Ionesco. La paraula de l’autor ressona dins un entorn certament  desolador. El cos dels dos actors, la paraula, els objectes, l’espai conformen un sol món d’imatges despullades des d’on projectar l’univers personal de l’autor.

Montse Bonet estudia a l’escola Jacques Lecoq, a París, on també realitza el Stage pedagògic i és llicenciada en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha realitzat cursos i tallers amb Monika Pagneux, Zygmund Molik, Cheek by Jowl, Thierry Hschstätter, Adrian Jackson, Iván Nogales, Serge Nicolaï (Théâtre du Soleil), José Sanchís Sinisterra, Gabriela Izcovich, Vincent Rouche, Garry Leontiev.

Ha treballat com actriu en diverses companyies: L'Ou Nou, El Teatrí, El Tricicle, Xalàteatre i Stare Loco. Directora de les obres: Pepoff, història d’un pallasso, amb Pep Salvat; La festa del blat d’Àngel Guimerà; Malas Palabras de Perla Szuchmaher; Pim, pam, pum d’Eugène Ionesco; La locura que cura amb Alejandra Jiménez; L’hort de Can Pitrocs amb la companyia La Guilla; Polièdrica amb la companyia Polièdrica;

Hoy tu pluma brillará, amb Pere Cabaret; Blanca desvelada (2015) amb Alejandra Jiménez; Estima’m que tinc pressa (2016) amb la companyia Xucrut Teatre; Engrunes (2016) amb la companyia Rumb Teatre; La perdiu és de qui la caça (2017) amb la companyia Tabú; Tatanka (2017) amb la companyia Minúcia Teatre; L'assassí imprevist (2018) amb Albert Requena; suport a la direcció de Para vós (2018) de Claudia Andrade.
 

Professora d’interpretació i directora de tallers en diversos centres i escoles de Barcelona: Col·legi del Teatre, Institut del Teatre, Moveo i Estudis de Teatre. Funda la companyia BOJUM Teatre i en dirigeix el primer espectacle, Masticació (2013), a partir del text de Patrick Kermann, que gira per Catalunya i participa en diversos Festivals de Teatre. Actualment, la companyia planifica noves funcions del seu segon espectacle, Deliri a dos, obra d’Eugène Ionesco.

bottom of page