top of page

Deliri a dos

‘Deliri a dos’ (1962) és una obra de Ionesco que no ha estat mai representada a Catalunya. És, doncs, un text "a descobrir" en escena d'aquest magnífic autor.

 

L’autor ens presenta dos personatges, ELL i ELLA, tancats en la seva closca, que estan junts des de fa molts anys. Un home i una dona, ja grans, en una mena d’amagatall on es palpa el pes de tot el seu passat i envoltats per un món en conflicte, que va penetrant poc a poc dins el seu cau.

 

Amb el seu sentit d’humor tràgic Ionesco ens parla sobre la bogeria d’haver d’existir, de l’angoixa per la certesa de la mort, de la dificultat de les relacions humanes, de desitjos, de pors, de tendreses, d’innocències perdudes. I tot, tractat des de l'òptica d'un autor que mai s'allunya de l'ésser humà i de la seva capacitat d'humor alliberador.

 

Posar en escena ‘Deliri a dos’ parteix de l’enorme atracció pels mons fascinants que proposa Ionesco, per la seva teatralitat, pel que l’obra proposa i des d’on ho proposa. Aquests ELL i ELLA som tots nosaltres, de la mateixa manera que aquest món exterior agressiu i violent és el món al qual ens hem acostumat a viure i, per força, a conviure. L’obra és universal i, per tant, absolutament contemporània.

 

L'obra s'ha estrenat al Teatre Akadèmia el gener-febrer 
del 2019 i properament iniciarà el període d'exhibició.

bottom of page