Masticacio

En la nostra primera presentació, el text La mastication des morts” de l’autor francès Patrick Kermann, ens ha ofert la possibilitat de crear una dramatúrgia molt personal articulada a través d'aquest llenguatge gestual i visual que cerquem.

 

El text de Patrick Kermann ens va proposar tot seguit la pregunta: “I si els morts estiguessin molt més vius que els vius?”. I de sobte una afirmació: “No perquè s’estigui mort ja no hi ha res més a dir”.

De sota terra del cementiri, els difunts es neguen a quedar-se quiets, a quedar-se callats. Joves i menys joves evoquen i juguen amb les seves alegries, els seus amors, les seves rancúnies, les seves enyorances i les seves obsessions.

Els morts de “Masticació” s’ho prenen amb una certa auto-irrisió i no paren de provocar-nos, sigui per jugar amb nosaltres i convidar-nos a no tenir por, sigui per entendrir-nos doncs no saben veritablement què és la mort, l’estat de mort. Per nosaltres passejar-nos amb ells, escoltar-los, ens provoca una estranya consolació, una estranya tendresa.